In acest an, Ziua Internationala a Primului Ajutor  a fost declarata  la 12  septembrie.

In  fiecare localitate in care proiectul s-a derulat,   evenimentul nu a râmas nesarbatorit  desi, calendaristic, această dată nu a fost respectată .

Cateva localitati au punctat sarbatoarea cu ocazia primei zile de scoala, altele au considerat  ca atentia publicului trebuie sa fie captata doar de evenimentul in sine. Indiferent de solutia aleasa, pentru publicul participant in numar mare a fost de impact sa urmareasca echipele de elevi sanitari  la lucru.

Au fost organizate  ateliere de demonstratii practice, unde sanitarii, pusi in evidenta si de  echipamentul   oferit prin proiect,  si-au putut etala tot bagajul de tehnici invatate la tabara din vara.

Au fost prezentati voluntarii care administreaza punctele de prim ajutor in locuintele lor, cadrele didactice coordonatoare ale cercurilor “Sanitarii priceputi” si  s-a mentionat explicit in ce context se poate apela la aceste persoane, care sunt competentele lor.  Nu in ultimul rand, voluntarilor adulti li s-au inmanat certificatele care le atesta priceperea in aplicarea tehnicilor de prim ajutor, iar elevilor diplome pe masura pregatirii lor.

Pin It on Pinterest

Share This