Proiectul “Let’s fight with TRAFFIC” (ro: Să luptăm cu TRAFICUL!) aduce împreună 20 de lucrători de tineret din 5 ţări pentru a face “front comun” împotriva traficului de fiinţe umane.

Proiectul este coordonat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România Filiala Suceava şi are ca parteneri organizaţii non-guvernamentale din Croaţia, Bulgaria, Italia şi Spania.

Finantat prin Programul Erasmus+, proiectul are ca activitate principală un curs de pregătire a celor 20 de lucrători de tineret, care vor dobândi cunoştinţe legate de specificul traficului de persoane, formele acestuia, profilul victimei şi al traficantului. Mai mult decât atât, participantii la instruire vor dezvolta un plan comun de acţiune bazat pe campanii de informare desfăşurate ulterior de fiecare din organizaţiile partenere.

Cursul având o durată de 7 zile  va fi susţinut în zona Suceava – Gura Humorului, iar tinerii participanţi sunt youth workeri implicaţi activ în lucrul cu tinerii vulnerabili din comunităţi defavorizate .

Proiectul “Let’s fight with TRAFFIC!”  doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra acestui tip de pericol la care sunt supuşi tinerii din comunităţi defavorizate şi nu în ultimul rând, sa se constituie intr-un  instrument de  prevenire a unui fenomen care in tările participante atinge cote îngrijorătoare.

Pin It on Pinterest

Share This