Activitatea  a urmarit sa deschida oportunitati de colaborare a Crucii Rosii Suceava cu noi scoli sau primarii, interesate sa pregateasca oameni si elevi in domeniul tehnicilor de prim ajutor.

Cu sprijinul ISJ Suceava  si ISU Suceava , membrii echipei de proiect au participat in lunile octombrie- noiembrie la 5 reuniuni manageriale cu directori ai scolilor din judet si la intalniri cu reprezentanti ai unor primarii din mediul rural.

Ca material de prezentare au fost pregatite  aplicatii ppt care sa puncteze rezultatele proiectului, beneficiile pe care dobandirea tehnicilor de prim ajutor le reprezinta pentru toata lumea, experientele pozitive acumulate prin proiect  si lectiile invatate.

Un subiect abordat la intalnirile cu cadrele didactice a vizat Initierea de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si SNCRR a unui program de formare continua pentru cadrele didactice cu titlul ”Educatie pentru  acordarea primului ajutor”,  creditat cu 5 credite profesionale (O.M. nr 5132 din 02.09.2015).

Aceasta initiativa  va putea reprezenta  a  o crestere a numarului celor ce doresc sa primeasca instruire in domeniul   tehnicilor de prim ajutor , insa metodologia , din pacate, inca nu a fost definitivata.

Pin It on Pinterest

Share This